Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.
Yaşadığımız şehri ne kadar tanıyoruz?
Önünden onlarca kez geçtiğimiz binaların, sokakların, parkların ve meydanların nelere tanıklık ettiğini, kimlerin hikayelerine kucak açtığını biliyor muyuz?
Farklı zamanlarda ve mekanlarda yaşamış kişilerin hikayeleri üzerinden toplumsal cinsiyet, şehir ve hafıza arasındaki ilişkileri nasıl okuyabiliriz?
Sabancı Üniverstiesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından düzenlenen Cins Adımlar: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.
18 Eylül 2014 yılında Columbia University Center for the Study of Social Difference/Columbia Global Center, Karakutu Derneği ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları'nın işbirliğiyle düzenlenen Beyoğlu Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşü ile yolculuğuna başlayan Cins Adımlar ekibi, bünyesine yeni hikaye anlatıcıları, duraklar ve rotalar ekleyerek Beyoğlu, Kadıköy ve Balat'taki yürüyüşlerine devam ediyor.
Toplumsal cinsiyet, hafıza, şehir, mekan ve zaman arasındaki ilişkiler üzerine düşünmek isterseniz siz de yürüyüşlere katılabilir veya Cins Adımlar ekibinde hikaye anlatıcısı olabilirsiniz.