SON DÖNEMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ KONUSUNDA
COP29'da 'Toplumsal Cinsiyet Günü'nde liderlere, kadınlar ve kız çocukları için cinsiyet odaklı iklim finansmanı adımları çağrısı yapıldı.
COP29’da Avrupa Birliği toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirme taahhüdü vererek, kadınların iklim eylemindeki kritik rolüne dikkat çekti.
Ofise dönüş eğilimi, kadın çalışanların iş-yaşam dengelerini yeniden kurmaları için zorluklar yaratıyor.
Kadınların ücretsiz bakım emeğinin görünmeyen yükü, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirirken, adil bakım sistemleriyle bu yük paylaşılırsa, 2035’e kadar 300 milyon yeni iş yaratılabilir.
Kadın dostu şehirler yalnızca kadınların değil, tüm toplumun yaşam kalitesini artırırken daha kapsayıcı bir dünya yaratma hedefine katkı sunuyor.
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadınların eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasi temsile kadar pek çok alanda karşılaştığı engellerle küresel bir sorun olmaya devam ediyor.
Boyner Grup ve UNDP Türkiye iş birliğinde başlatılan She Lab, genç kadınlara sürdürülebilirlik liderliği eğitimi sunuyor; ilk yılda 250 katılımcıya ulaşmayı hedefliyor.
Nezaket ve cinsiyetçilik arasındaki farkları anlamak, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından oldukça önemli.
Görünürlük paradoksu, kadınların iş dünyasında başarılarını sergilediklerinde "fazla hırslı," sessiz kaldıklarında ise yeterince takdir edilmemeleri riskini taşıdıkları bir ikilemi ifade eder.