KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ve Yuvam Dünya iş birliğiyle ikincisi düzenlenen ‘Yeşil İş Ödülleri’nde ödülleri verildi.
Bu yıl KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ve Yuvam Dünya iş birliğiyle ikincisi düzenlenen ‘Yeşil İş Ödülleri’nde ödülü Searover şirketinin kurucusu girişimci Zeynep Balca Yılmaz kazandı. Borusan Holding’in mekan sponsorluğunda Perili Köşk’te gerçekleşen törende Yeşil İş Mansiyon Ödülü ise Peddon şirketi kurucusu girişimci Reyhan Miray’a verildi. Kadın girişimcilerin ilgisiyle karşılanan Yeşil İş Ödülü için yapılan başvuruları değerlendiren seçim komitesi ise Emine Erdem, Uygar Özesmi, Canan Ercan Çelik, Elif Ergu, Feride Doğan, Özgül Öztürk ve Prof. Dr. Güler Aras’tan oluştu.
Kadın girişimciler için fırsat eşitliği yaratıyor
“KAGİDER olarak kurulduğumuz günden beri 20 yıldır iş dünyasında ve toplumumuzda cinsiyet eşitliğine dayalı bir kültür geliştirmek, kadın girişimciliğini yaygınlaştırmak, kadın girişimcilerin bilgiye ve pazara erişimini kolaylaştırmak, onlara ilham alacakları rol modeller sunmak ve cesaret vermek için pek çok çalışma yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” diyen KAGİDER Başkanı Emine Erdem şunları söyledi: "Kadın girişimciler için fırsat eşitliği yaratırken bir yandan da yeşil ekonomiyi kadınlarla büyütmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda iş süreçlerinde yeşil düşünen kadın girişimcileri görünür kılmak, taçlandırmak hedefiyle Yuvam Dünya Derneği iş birliğinde ‘Yeşil İş Ödülleri’ni düzenliyoruz. Ödüle başvurmuş, finale kalmış ve ödül alan her bir kadın girişimciye dünyamızın geleceği için duyarlılıklarını gönülden kutlarım, her birinin hikâyesi bizlerin geleceğe ümitle bakmasını sağlıyor ve her birinin hikâyesi diğer kadın girişimcilere, iş dünyasına ilham verecek.”
‘İklim krizi en çok kadınlar ve çocukları etkiliyor’
Yuvam Dünya Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Kocabıyık ise dernek olarak, içinde bulundukları yüzyılın en acil sorunu olan iklim krizi konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek şunları söyledi: “İklim krizinden en fazla etkilenen gruplar arasında kadınlar ve kız çocukları bulunuyor. Bu nedenle iklim kriziyle mücadele aksiyonlarının tasarımı ve uygulanmasına kadınların dahil olması büyük önem taşıyor. Artık kâr maksimizasyonu mantığından kâr optimizasyonuna geçen, döngüsel ekonomi modelini benimseyen, toplumsal ve çevresel sorunları amaç edinen liderlere ihtiyacımız var. KAGİDER ile birlikte düzenlediğimiz Yeşil İş Ödülü’ne ilgi duyan kadın girişimciler ve öncü çalışmaları, iklim krizi ile mücadele herkes için daha adil, daha yeşil ve daha temiz bir gezegen yaratmak için fırsatlarımız olduğunu, iş birliğini güç birliğine dönüştürerek kolektif fayda yaratabileceğimizin en büyük kanıtı.”