Turkcell’in ‘Turkcell’de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit’ programı ile 101 genç kadın mühendis adayı çeşitli eğitimlerle kendilerini geliştirme şansı yakalarken iş hayatına daha donanımlı bir giriş yapma şansını da elde etti.
Turkcell, teknoloji alanında çalışan kadın sayısını artırmak amacıyla 2013 yılından bu yana projeler yürütüyor. Bu kapsamda 2020 sonunda lansmanını gerçekleştirdiği ‘Turkcell’de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit’ programının birinci fazı tamamlandı ve iş hayatına adım atacak 101 genç kadın, altı haftalık online Teknoloji Kampı’na katıldı. Beş bine yakın başvuru arasından seçilen, 17’si üçüncü sınıf, 55’i dördüncü sınıf öğrencisi, 24’ü yeni mezun, beşi de yüksek lisans öğrencisi olan adaylar, bu sürede tercih ettikleri yazılım diline göre 166 saatlik eğitim aldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden programa katılmaya hak kazanan kadın mühendisler için dört farklı eğitim sınıfı oluşturuldu ve kadın öğrenciler ilgi duydukları kodlama alanına göre eğitimlerini tamamladı.
Başarılı olanlar Turkcell’de çalışacak
Kadın öğrenciler Teknoloji Kampı süresince Turkcell’den atanan profesyonellerden, 48 saatlik mentorluk aldı. Teknik eğitimlerin yanı sıra mentorlarının deneyim ve tavsiyelerini alarak kendilerini geliştirme ve profesyonel hayata hazırlama fırsatı yakalayan katılımcılar; sunum teknikleri, proje yönetimi, 5G teknolojileri, yapay zekâ gibi konularda alanında profesyonel uzmanlardan eğitim aldı. Turkcell’deki kadın yöneticilerle de ‘kahve molası’ sohbetlerinde bir araya geldi. Eğitim sonunda Turkcell üst yöneticilerinden oluşan komiteye projelerini sunan ve başarılı değerlendirilen kadın mühendisler, Turkcell’de part-time olarak çalışmaya hak kazandı. Projenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlayan ikinci aşamasında; çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli beyaz yakalı kadın profesyonellere, Turkcell bünyesinde bulunan tüm departmanlarda çeşitli iş imkânları sunulması ve bu kişilerin yeniden iş hayatına kazandırılmaları amaçlanıyor.