OPET, bu yıl tüm çalışanları adına ‘Kadın Gücü Ormanları’ kurarak Kadın Gücü Projesi’ne farklı ve sürdürülebilir bir açılım getirdi.
OPET, toplumsal cinsiyet eşitliği odağında hayata geçirdiği Kadın Gücü Projesi kapsamında, başta istasyonlarındaki ‘Kadın Güç’leri olmak üzere tüm çalışanları adına sürdürülebilir ve kalıcı bir değer bırakma hedefiyle Ege Orman Vakfı iş birliği ile 30 bin fidan dikiyor. İzmir-Kınık, Adana-Sarıçam ve Elazığ-Harput mevkilerinin her birinde 10 biner fidan ile yeşerecek OPET Kadın Gücü Ormanları’nın ilk fidanları, Kınık’ta düzenlenen dikim töreni ile toprakla buluştu. OPET, bu yıl tüm çalışanları adına ‘Kadın Gücü Ormanları’ kurarak da Kadın Gücü Projesi’ne farklı ve sürdürülebilir bir açılım getiriyor. Ege Orman Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen projenin ilk fidan dikimi, İzmir Kınık mevkiinde gerçekleşti.
Kişiye özel dijital sertifika
OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk törende yaptığı konuşmada, ‘Kadın Gücü’ projemizi kadınların çalışma hayatının her alanında fırsat eşitliği ilkesi çerçevesinde başarıyla var olabileceğini gösterme hedefiyle hayata geçirdik. Geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü orman yangınlarını da göz önüne alarak projemize yeni bir açılım getirdik ve başta kadınlar olmak üzere tüm çalışanlarımız adına ormanlar kurmaya karar verdik. Her bir çalışanımızın ismine özel fidan dikerek sosyal sorumluluk vizyonumuz ile örtüşecek anlamlı bir armağana imza atıyoruz. OPET Kadın Gücü Ormanları ile topluma ve çevreye olan sorumluluğumuz doğrultusunda geleceğimize yatırım yapıyoruz. Proje kapsamında 3 ayrı bölgede toplamda 30 bin fidan dikeceğiz. Bu yıl ilk adımını attığımız ağaçlandırma çalışmalarımızı kişiye özel dijital sertifikalarla belgeleyeceğiz” dedi.
25 futbol sahasına eş değer
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk, şöyle konuştu: “26 yılda 75 bin dekar alanda 12 milyona yakın fidanın ağaç olmasını sağladık. İklim değişikliğine çözüm sunan ormanlaştırma projeleriyle karbon yutak alanları oluşturuyoruz. OPET’in çalışanları adına bağışladığı 30 bin fidan 180 dekarlık alanda yer alacak. Bu da yaklaşık 25 futbol sahası büyüklüğünde alana eş değer. Dikilen fidanlar karbon depolama kapasitesi sayesinde atmosferdeki 12 bin 330 ton CO2 eş değeri karbonu absorbe edecek. Gelecek nesillerin şekillenmesinde en büyük paya sahip kadınların hayatta daha güçlü var olabilmeleri için çalışma alanlarında daha fazla yer alması gerektiğine inanıyoruz.”