Koçfinans'ın ‘Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı'nın ikinci dönemi başladı.
Koçfinans'ın teknoloji ve inovasyon alanında kariyer hedefleyen, Anadolu'daki üniversitelerde eğitim gören genç kadınlara mentorluk desteği sağladığı ‘Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı'nın ikinci dönemi başladı. Yapılan açıklamaya göre, Koçfinans, inovasyon alanında verdiği toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında, geleceğin kadın mühendislerini desteklediği Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığıyla sunduğu burs desteğini sürdürüyor. Programla genç kadınların kurumsal arena atmosferini solumaları, kariyerlerine donanımlı bir şekilde adım atmaları amaçlanıyor. Programın ikinci döneminde Çukurova Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi'nin mühendislik ve fen fakültelerinde eğitim gören, başarılı ve kariyer gelişimine açık 35 kız öğrenci, Koçfinans takımının oluşturduğu 11 kişilik mentorluk ekibinden bir akademik yıl boyunca destek alacak.
Mentorlar ile Koçfinans takımı Adana'da bir araya geldi
Mentorluk sürecinin yanında, Koçfinans'ın BT ve AR-GE takımlarında kısa ve uzun dönem staj, uzaktan yarı zamanlı çalışma imkânı ve Koçfinans bünyesinde istihdam edilmek üzere değerlendirilme şansı sunulan programın yeni dönem mentorları ile Koçfinans takımı, Adana'da bir araya geldi. Toplantıda okudukları bölümler, kariyer hedefleri ve gelecek planlarından bahseden genç kadınlar, Koçfinans BT ve AR-GE departmanında veri bilimi, AR-GE, sistem, yazılım ve ürün yönetimi alanlarında uzman mentorlarıyla kısa, orta ve uzun vadedeki planları kapsamında fikir alışverişinde bulundu.
'Bu sektörlerin zenginleştiğini göstermeyi amaçlıyoruz'
Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçfinans BT ve AR-GE Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk, Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı'nın liderliğini yürütmekten ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, “Toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütlerimiz kapsamında, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında çalışmayı arzulayan kız öğrencilerin kariyer yolculuklarına destek olmayı hedefledik. Kadınlar finans, teknoloji ve sigorta alanlarında başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Genellikle erkek çalışanların ağırlıklı olduğu sektörlerde kadınların istihdam edilmesiyle, bu sektörlerin zenginleştiğini göstermeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Gençler, mentorlarının her tecrübesinden ders çıkarmalı
Kadınların pratik zekâ ve analitik düşünme kabiliyetleriyle pek çok farklı sektörde başarılı olabileceğini aktaran Özlem Ekşioğlu Kumuk şöyle devam etti: “Turuncu Kanatlar Mentorluk Programı'nı hayata geçirirken Anadolu üniversitelerinde eğitim gören genç kadınlara fırsat sunmayı, mentorluk desteği ile kendinden daha emin, donanımlı ve farkında bireyler olarak iş hayatına atılmalarını amaçladık. Özellikle Anadolu'da eğitim gören öğrencilerin büyük şehirlerdekilere kıyasla kurumlarla iletişim kurmakta nispeten zorlanabildiğini biliyoruz. Bu program aracılığıyla bir akademik dönem boyunca öğrencilerimize mentorluk yaparken, aynı zamanda Anadolu'daki öğrencilerin iş dünyasıyla kaynaşmaları, staj ve iş imkânı bulmaları noktasında destek sağlıyoruz. Benim de aralarında bulunduğum mentorluk takımımızda mesleki açıdan donanımlı ve tecrübeli arkadaşlarımız var. Gençler, mentorlarının her tecrübesinden ders çıkarmalı ve aklının bir köşesine yazmalı. Onlar bizden öğrenirken biz de onlardan çok şey öğreniyoruz. Karşılıklı beslenme anlayışına dayanan bu programın ikinci döneminin, hepimiz için başarılı olmasını diliyorum.”