Kibar Holding, Türkiye'nin ilk cinsiyet dengesi odaklı girişim sermayesi yatırım fonu Arya GSYF'ye yatırım yapıyor.

Türkiye İş Bankası ve Maxis partnerliğinde kurulan Arya GSYF’ye (Girişim Sermayesi Yatırım Fonu) yatırım yapan Kibar Holding, daha çok girişimci kadının girişimlerini sürdürmek için finansmana erişiminde çözümün parçası olacak. Yapılan açıklamaya göre holding, sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında verdiği desteklere, hız kesmeden devam ediyor. Cinsiyet dengeli ve teknoloji odaklı girişimlerin ekosistemde daha fazla yer almaları konusunda çalışmalarını sürdüren Arya GSYF’nin yatırımcısı olan Kibar Holding, bu yatırımıyla yatırımcılık ve girişimcilikte aktif kadınların sayısını artırmaya da katkı sağlayacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olarak kadın istihdamını ve kadınlara yönelik projeleri desteklediklerine dikkat çekti. Kayabaşı, “Kibar Grubu olarak her zaman insana saygılı, adil, katılımcı, çeşitliliği destekleyici ve sürekli gelişime önem veren bir iş ortamı sunma gayretiyle çalışıyor, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten projelere destek veriyoruz. Bu kapsamda kadınların ekonomiye katılımını ve girişimciliği ön plana alan Arya GSYF’nin yatırımcısı olduk” diye konuştu. 

Girişimci kadınlarımız gurur kaynağı

Haluk Kayabaşı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik sorumluluk aldıkları, çatısı altında pek çok yenilikçi projeyi hayata geçirdikleri 'BİZ Eşitiz' platformunun çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Kayabaşı, “5 bin kişilik insan kaynağımız, müşteri ve tedarikçi ekosistemimize yönelik projelerimize ek olarak kadın girişimcilerin desteklenmesine katkı sunmak istedik. Sahip olduğu kadın ağırlıklı yatırımcı bazından güç alarak Türkiye’de faaliyet gösteren, cinsiyet dengeli erken aşama ve seri A etrafı girişimleri destekleyen Arya GSYF ile ortak hedefler çevresinde bir araya geldik. Girişimci kadınlarımızın finansmana erişiminde çözümün bir parçası olmak bizim için ayrıca gurur kaynağı” dedi.

‘Paranın cinsiyeti yoktur’ diyoruz

Arya GSYF Kurucularından Ahu Serter ise, Arya'nın insanların daha önce görmediği, görüp de değerlendirme konusunda geç kaldığı bir konudaki fırsatı göz önüne çıkarmak için kurulduğunu kaydetti. Serter şunları söyledi: “Kadınlar, Türk kadınları geçtiğimiz 10 sene içinde, ‘Dünya; kadınların önemini ve gayri safi hasılaya erkekler kadar katılsalar nasıl bir fayda getireceklerini keşfetti. Cinsiyet ve çeşitlilik odaklı bakmanın dünyaya nasıl faydalı olacağını anlattığımız bir yer Arya. Bugün burada bir dönüm noktasındayız. Türkiye’de ve MENA’da bir ilk olmanın yanı sıra globalde de ilk cinsiyet dengeli yatırım odaklı girişim sermayesi fonu olarak gösterilmeyi hedefliyoruz. Kadınların farkını gösterebilmesi için parayla olan ilişkilerini daha iyi hale getirmeleri gerekiyor. Böylelikle başarılı olan ile başarısız olanın farkına varabilelim. Bu yüzden 'Paranın cinsiyeti yoktur” diyoruz.

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.