En az 1 milyon lira cirosu olan kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan "Bin Yaprak Kadın Girişimci Mentörlük Programı" Akbank ve TurkishWIN platformu işbirliğiyle yürütülüyor.

En az 1 milyon lira cirosu olan kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan ‘Bin Yaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı’ Akbank ve TurkishWIN platformu iş birliğiyle yürütülüyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları da programın paydaşları arasında yer alıyor. Bu kapsamda, her yıl gerçekleştirilecek 100 mentor eşleştirmesiyle kadın girişimcilerin iş hayatında desteklenmesi hedefleniyor. Program, farklı coğrafyalardaki kurum ve bireylerle yapılacak iş birliği sayesinde fırsat eşitliği oluşturarak, kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmayı da amaçlıyor.

İş geliştirmeden satışa 6 aylık program

TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, geçen yılın kasım ayında duyurulan ve aralıkta başvuru süreci tamamlanan programa, yenilikçi ve büyüme potansiyeline sahip her yaş grubundan kadının ilgi gösterdiğini söyledi. Programın 6 ay süreceğini belirten Pulatkonak, girişimcilerin deneyimli mentorlarla eşleştirilmeye başlandığını bildirdi. Pulatkonak, kadın girişimcilerin, şubatta gerçekleştirilecek açılış toplantısıyla paydaş ve mentorlarla buluşacağını belirterek, yapılacak görüşmelerde iş planları, stratejileri, finansal yönetim, pazarlama ve satış gibi belirlenen hedefler doğrultusunda bilgi ve deneyim alışverişinde bulunulacağını anlattı.

"Kadın girişimcilerimizin cesareti ilham veriyor"

Programda yer alan mentorların iş dünyasında kariyere sahip, deneyimli ve profesyonel kişilerden seçildiğini vurgulayan Melek Pulatkonak, katılımcıların elde edeceği fırsatlara ilişkin, "Her bir katılımcının iş hedefi var. Girişimcilerin yeni oluşturdukları değer ağlarını genişletmelerini de bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Pulatkonak, programı tamamlayanlara ‘katılım belgesi’ verileceğini belirterek şunları kaydetti: "Kadın girişimcilerin iş dünyasında daha fazla yer almalarını ve başarılı olmalarını desteklemek için önemli bir fırsat sunuluyor. Kadın girişimcilerimizin içindeki kudret ve cesaret bize hep ilham veriyor. Kadınlar, iş dünyasındaki engelleri aşmanın yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yüklerini yöneterek çift mesai yapıyorlar. Biz de kadın istihdamını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği farkındalığını artırmak için 2010’dan beri çalışıyoruz."

Başvuruyu kaçırana online paylaşım

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu), Ankara TEKMER gibi kurumlar ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, programın paydaşları arasında yer aldığını belirten Melek Pulatkonak, başvuru tarihini kaçıran kadın girişimcilerle marttan itibaren çevrim içi deneyim paylaşımında bulunulacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.