İş Bankası İhracatta Kadını Destekleme Paketi ile kadın ihracatçıların ekonomiye daha aktif bir şekilde katılımlarını sağlamayı hedefliyor.

Türkiye İş Bankası ve İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) kadın girişimcilerin; ihracata yönelik üretim yolculuklarının başlangıç, büyüme ve gelişim aşamalarında ihtiyaç duydukları finansmana erişebilmelerini desteklemek amacıyla bir iş birliğine imza attı. “İhracatta Kadını Destekleme Paketi” dahilinde İş Bankası, ihracatçı veya ihracat yapma potansiyeli olan kadın girişimcilere İGE kefaletiyle 200 milyon TL tutarında kaynak ayıracak. 24 aya varan vadelerle kullandırılacak kredi paketinin başvuruları 31 Aralık 2024’e kadar bankanın şubelerinden yapılabilecek.

İşletmeleri büyütmede güçlü araç

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz protokole ilişkin değerlendirmesinde, “Kuruluşumuzdan itibaren ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla girişimci kadınların yolunu açan, onların iş gücüne ve ticari hayata katılım oranını artıran finansal ya da finansal olmayan projeleri destekliyoruz. Özellikle de girişimci kadınlara sunulan finansman imkânlarının, karşılaştığı ekonomik engelleri aşarak işletmelerini büyütmeleri için güçlü bir araç görevi gördüğüne inanıyoruz. İGE ile imzaladığımız protokol ile bu amaç doğrultusunda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Anlaşma dahilinde “İşimiz ihracat” diyen girişimci kadınlara İGE teminatıyla 200 milyon TL tutarında finansman desteği sunacağız. Bu anlaşmanın ihracatçı kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmasını, kadın işletmelerine faydalı olmasını diliyorum” dedi.

“Kadınların ekonomiye katılımını önemsiyoruz”

İş Bankası ile birlikte geliştirilen İhracatta Kadını Destekleme Paketi’ne ilişkin İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “İGE olarak geleceğimizi şekillendirecek iki önemli unsur olan ihracat ve kadınların ekonomiye katılımını önemsiyoruz. İhracatın geliştirilmesinde finansmana erişime verdiğimiz önemin doğrudan bir uzantısı olarak, kadınların ‘çalışan’, ‘yönetici’ ve ‘girişimci’ kimlikleriyle üretimin ve ihracatın güçlü bir şekilde içinde olmalarını önemli ve gerekli görüyoruz. ‘İş Bankası İhracatta Kadını Destekleme Paketi’ ile kadın ihracatçıların ekonomiye daha aktif bir şekilde katılımını sağlamayı hedefliyor ve finansmana erişim sürecinde sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın tüm aktörlerine destek sağlama vizyonuyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde hem finansmana erişimi kolaylaştıracak hem de maliyetleri azaltacak yeni ve üretici çözümlerle kadın ihracatçılarımıza destek sağlamaya devam edeceğiz.” 

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.