Boyner Grup”YARINLAR BÜYÜSÜN” projesi ile ebeveyn olan çalışanlara özel uygulamaları hayata geçirdi.

Boyner Grup, 'Yarınlar Büyüsün' projesi ile ebeveyn olan çalışanlarına; uzatılmış babalık izni, evlat edinme izni, doğum sonrası anne ve baba için psikolojik destek, diyetisyen hizmeti ve çocuk gelişimi eğitimini kapsayan birçok destek sunacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Boyner Grup, 'Yarınlar Büyüsün' projesi ile insan kaynakları alanındaki yeni uygulamalarını duyurdu. Boyner Grup ve Boyner Büyük Mağazacılık İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Kayrak Kızıltan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin Boyner Grup’ta şirket kültürü olduğunu, insan kaynakları politikalarını yenilikçi uygulamalarla güncellediklerini bildirdi.

Cinsiyet eşitliği bir demokrasi meselesi

Boyner Grup olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini bir demokrasi meselesi olarak gördüklerini ve bunu sağlayabilmek adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Seda Kayrak Kızıltan, şunları kaydetti: “İnsan kaynakları politikalarımız çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili çalışanlarımıza düzenli bilgilendirmeler yapıyor, eğitimler düzenliyoruz. İşe alım, aday değerlendirme süreçlerimizden başlayarak belirli periyotlarda kadın çalışan oranımızı, kadın çalışanların eğitimlere katılım ve terfi oranlarını takip ediyor, gerekli aksiyonları alıyoruz. Herkes için eşit ve yaşanabilir bir dünya ile daha iyi bir geleceğin, kadın ve erkek ayrımı yapmadan toplumsal cinsiyet eşitliği ile mümkün olacağına inanıyor, bu kapsamda anne ve babalara ilişkin eşit uygulamaları hayata geçiriyoruz.'

'Babalık izni uzatıldı, doğum öncesi ve sonrası destekler artırıldı'

Seda Kayrak Kızıltan, 'Yarınlar Büyüsün' projesi ile ebeveynlik konusunu bütünüyle ele alan destekleyici politikalar geliştirdiklerini belirterek şöyle devam etti: 'Toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımımızın bir yansıması olarak ebeveyn olan çalışanlarımızı cinsiyet rollerinden arındırarak desteklediğimiz yeni bir düzene geçiyoruz. Proje ile, baba olan çalışanlarımızın daha uzun izin hakları olacak. Babalık iznini 1 haftalık yasal süreye ek olarak 3 hafta ücretli izin ile toplamda 4 haftaya çıkardık. Evlat edinme konusunda da eşitleyici düzenlemeler yaptık. Evlat edinen çalışanlarımız da doğum sonrası izni, babalık izni gibi hakları ve elbette tüm eğitim desteklerini aynı şekilde kullanabilecek. Ayrıca, eğitimlerle, psikolojik destek ve diyetisyen hizmeti gibi uygulamalar ile de anne ve baba olan tüm çalışanlarımızın yanında olacağız.” Çalışanların mutluluğunu önemseyerek, insan kaynakları politikalarını günün koşullarına göre güncellediklerini ifade eden Kızıltan, salgınla birlikte uzaktan çalışmaya geçtiklerini, halen 2 gün ofis, 3 gün ev olmak üzere hibrit çalışma modeliyle devam ettiklerini sözlerine ekledi.

 

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.