Boyner Grup ‘Biriz Birlikteyiz’ projesinde Gonullupsikolog.org’ yaptığı iş birliği ile isteyen çalışanlarına ücretsiz olarak online psikolojik destek sunacak.

Boyner Grup, Sabancı Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Ev İçi Şiddete Karşı İş Dünyası’ eğitimlerine katılarak başlattığı ‘Biriz, Birlikteyiz’ projesi ile özel yaşamlarında maruz kalabileceği her türlü şiddete karşı çalışanlarının yanında duracağını taahhüt etti. Grup bu proje ile hem insan kaynakları alanında yaptığı düzenlemeler hem de farklı kurum iş birlikleri ile ev içi şiddete maruz kalan çalışanlarının yanında olduğunu duyurdu.

“Çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz”

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Sabancı Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Ev İçi Şiddete Karşı İş Dünyası’ eğitimlerine katılarak başlattıkları ‘Biriz, Birlikteyiz’ projesi kapsamında İnsan Kaynakları politikalarında destekleyici düzenlemeler yaptıklarını ve ev içi şiddete karşı özel bir protokol hazırladıklarını dile getirdi. Bu süreçte güçlü iş birliklerine de imza attıklarının altını çizen Boyner, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Boyner Grup’a sağladığı ‘Acil Durum’ telefon hattı ile çalışanlarına destek olacaklarını belirtti. Kadın girişimcilerin kurduğu gönüllülük esasına dayalı sosyal girişim ‘Gonullupsikolog.org’ iş birliği ile isteyen çalışanlarına ücretsiz olarak online psikolojik destek olanağı sunacaklarını kaydeden Boyner, konuyla ilgili olarak farkındalığı artırmak amacıyla Boyner Grup bünyesinde tüm yönetim seviyelerinde eğitimler düzenlediklerini söyledi. Boyner; “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına şiddetin önlenmesi konusunda çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


2008-2022 arasında 4031 kadın öldürüldü

Kadınların güçlenmesi yoluyla toplumun maddi ve manevi kalkınması için çalışmak ve bu konuda dayanışma sağlamak hedefiyle 43 yıldır çalışan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü şöyle konuştu: “Dayanışma Yaşatır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin acilen giderilmesi gereğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Cinsiyet eşitsizliği sebebiyle Türkiye’de 2008-2022 tarihleri arasında basına yansıyan rakamlardan elde edilen sonuca göre 4031 kadının yaşamı son buldu. Süreç, yasal mevzuatların uygulanmayan mekanizmaları ve geçen yıl İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin negatif katkılarıyla değerlendirildiğinde, sorun daha objektif ve net görülmüş olur. Özel sektör ve sivil toplum kuruluşları iş birlikleri, toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının eksikliğini gidermek ve önleyici çözüm politikalarını hayata geçirmek için toplumsal fayda yaratıyor. Boyner Grup ile imzaladığımız Acil Yardım Hattı protokolü ile çalışanların yasal mevzuat konusunda bilinçlenmesi; toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık eğitimleri ile donanması sağlanacak. Taşın altına birlikte el koyarak ağırlık merkezinin yükünü hafifletmeyi ve ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Biz örgütlü mücadelenin strateji ile buluştuğunda dayanışmanın kadını yaşatacağına inanarak bugünlere ulaştık ve hep mücadelenin kazandığına tanık olduk. Bu iş birliği ile de kazanan ülkemiz ve gelecek nesiller olacak.”

 “İyiliğe gönüllü olmaya devam ediyoruz.”

400’den fazla gönüllü ruh sağlığı uzmanı ile psikolojik desteğe ihtiyaç duyan dezavantajlı grupları bir araya getiren online sosyal girişim Gonullupsikolog.org’un kurucusu Pınar Canbaz ve kurucu ortak Ece Çalışkan da, online ortamda psikolojik desteğe ihtiyaç duyan dezavantajlı gruplarla gönüllü ruh sağlığı çalışanlarını bir araya getirdiklerini söyledi. Ece ve Çalışkan, Gonullupsikolog.org olarak; toplumda psikolojik destek hizmetini dezavantajlı gruplar arasında yaygınlaştırmayı ve ulaşılabilir kılmayı hedeflediklerini belirtti. 

Her 4 kız çocuğundan biri istismara uğruyor

Pınar Canbaz ve Ece Çalışkan şu değerlendirmeyi yaptı: “Kadınların yüzde 35.5'inin çevrede gece yalnız yürürken kendini güvensiz hissettiği, her 4 kız çocuğundan birinin cinsel istismara uğradığı, kadın cinayeti görülme oranlarının her gün arttığı ülkemizde; kadınlarda ruhsal rahatsızlık görülme oranının da paralel olarak arttığını maalesef gözlemliyoruz. Yola çıktığımız ilk günden beri öncelikli hedef kitlemizi, fizyolojik ve/veya psikolojik şiddete uğramış ve psikolojik desteğe erişimde güçlük çeken kadınlar olarak belirledik. Kadın konusundaki hassasiyetimizi, özel sektör iş birlikleri ile sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflediğimiz yolculuğumuzda, ilk projemizi Boyner Grup ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu alandaki sosyal etkinin ancak doğru iş birlikleri ile artabileceği inancındayız. Biz de kadına yönelik şiddete karşı ‘Biriz, Birlikteyiz’ diyoruz ve iyiliğe gönüllü olmaya devam ediyoruz.” 

 

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.