Aydın Doğan Vakfı’nın hayata geçirdiği ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ projesi, Avrupa Birliği'nden (AB) 700 bin euro hibe desteği almaya hak kazandı.

Aydın Doğan Vakfı’nın dezavantajlı kız çocuklar için fırsat eşitliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ projesi, Avrupa Birliği'nden (AB) 700 bin euro hibe desteği almaya hak kazandı. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, ‘Avrupa Birliği Sosyal İçerme ve Gençlik Alanında Çalışan Hak Temelli Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Destek Programı’ kapsamında AB'den 700 bin euro’luk destek kazanan ve 1 Şubat'ta başlayan projenin 36 ay sürmesi planlanıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki sivil toplum örgütleri ve kız çocuklarının öncelikli olacağı proje kapsamında en az 100 sivil toplum örgütü ile 15-24 yaş grubundaki 2 bin 500 dezavantajlı kız çocuğuna ve genç kadına ulaşılması hedefleniyor.

Dezavantajlı kız çocukları için atölye tasarlanacak

"Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" projesi kapsamında dezavantajlı kız çocukları için fırsat eşitliğini teşvik etmek, onları aktif vatandaşlık ve liderlik becerileriyle güçlendirmek ve bu doğrultuda çalışan sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmek amaçlanıyor. Proje için ihtiyaç analizine dayalı, oyun ve canlandırma gibi yenilikçi öğrenme materyalleriyle donatılmış bir e-öğrenme programı geliştirilecek. Programa katılanlar, edindikleri bilgi ve yöntemlerle eğitim sonrasında dezavantajlı kız çocuklarına yönelik atölye programları tasarlayabilecek. Proje kapsamında çalıştaylarla sivil toplum, kamu ve özel sektörden paydaşların farkındalığını artırmak ve sektörler arası diyaloğu geliştirmek amacıyla Kız Çocukları Günü etkinliği, gençlik kampları, küçük hibe desteği programları düzenlenmesi planlanıyor.

"Kız çocuklarına daha iyi bir gelecek inşası için çalışıyoruz "

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, kız çocuklarının eğitime eşit katılımını ve devamlılığını sağlayacak destekler sunarak daha iyi bir gelecek inşası amacıyla çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık alanında yapılan çalışmalarla dikkate değer deneyimler edindiklerini kaydeden Yalçındağ, "Bu alandaki tecrübemizi, AB Sosyal İçerme ve Gençlik Alanında Çalışan Hak Temelli STÖ'lere Destek Programı kapsamında yürüteceğimiz bu projeyle bir adım daha ileriye taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.