AvivaSA yeni projesiyle ekonomik açıdan sıkıntıda olsa da ev dışında çalışamayan kadınlara da iş olanağı yaratacak.

AvivaSA, lise mezunu, kadın sığınma evlerinde yaşamını sürdürmek zorunda kalan, ekonomik açıdan zor durumda olan ve farklı nedenlerle ev dışında çalışamayan kadınların istihdamına katkı sağlıyor. Bunun için çağrı merkezi hizmeti şirketi ATOS iş birliğiyle yeni bir projeye imza atan AvivaSA, proje kapsamında ilk etapta Düzce’de yaşayan kadınlara AvivaSA çağrı merkezinde iş imkânı sağlayacak. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, İŞKUR ve Düzce Kadın Sığınma Dernekleri işbirliğiyle belirlenen adaylar, online olarak verilecek mesleki eğitimin ardından profesyonel iş hayatına adım atacak.

‘Amacımız kadınların güçlenmesini sağlamak’ 

Türkiye’de kadın istihdamının önemine dikkat çeken AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, kadın sığınma evlerinde yaşayan kadınların da istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı. Kuruca; “Bu projemizle kadınların işgücüne katılımını artırmak ve hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlamak amacındayız. AvivaSA olarak ‘aile içi şiddet ve farklı nedenlerle kadın sığınma evlerinde yaşayan, ekonomik açıdan sıkıntı içinde olan kadınlara nasıl fırsat sağlarız’ düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirdik. Evden çalışmanın da hayatımıza girmesiyle bu işi çok daha kolay yapabileceğimizi gördük. Düzce’de başlattığımız projemizde ilk etapta beş kadınla yola çıkmayı planlıyoruz. Ancak ulaştığımız çalışan sayısını sürekli olarak artırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte farklı nedenlerle kadın sığınma evlerinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayacak durumda olan ama çalışması gereken kadınları değerlendirmeye alıyoruz. Hedefimiz; projeyi Türkiye geneline yayarak daha fazla kadının yanında olmak, onların işgücüne dahil olmasını ve ekonomik yaşamın içinde yer alabilmesini sağlayıp, yaşam koşullarını iyileştirmek” şeklinde konuştu. 

Her zaman kadınların yanında

AvivaSA geçen yıl başlattığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı ‘TogetHER’ programıyla da iş hayatında cinsiyet eşitliğinin önündeki engelleri hem toplumsal, hem de mikro düzeyde, AvivaSA ve sigorta sektörü bağlamında incelemiş, sivil toplum kuruluşları ve onların analizcileriyle birlikte çalışmalar yürütmüştü. Şirket içinde kurulan, kadın ve erkek çalışanlarından oluşan ‘Eşitlik Gönüllüleri’ ile kadın çalışanların kariyerlerinin önündeki engelleri tespit edip ortadan kaldırmayı hedefleyen proje faaliyetleri başlatmıştı. AvivaSA, hem şirket içinde hem de dışında yürüttüğü bu tür projelerle kadınların yanında yer almaya, iş hayatında cinsiyet eşitliğini savunmaya devam ediyor. 

İLGİLİ YAZILAR

Güncel
EŞİTLİK ELÇİSİ CEO’LAR GELİYOR

PWN İstanbul'un başlattığı PWN Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine şu ana kadar 58 erkek katıldı.

Güncel
CİNS ADIMLAR

Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri, yaşadığımız şehri şekillendiren tarihsel, toplumsal ve politik ilişkilere toplumsal cinsiyet odaklı alternatif bakış açıları sunmayı amaçlıyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
VODAFONE’DA KADIN İSTİHDAMI VE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Vodafone, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanması ve beraberinde kadın istihdamı oranının artmasının, “akıllı ekonomi modeli” olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyor.

Güncel
ERKEKLER “YANINDAYIZ” DİYOR

İş, sanat, basın ve akademi dünyasından 40 erkeğin, bir kadın başkanlığında birleşerek kurduğu Yanındayız Derneği, cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıktı.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
EKORE %50-50 KURALI

EkoRE’nin 3 senedir uyguladığı %50-50 kuralı ile mühendislik okuyan stajyerlerin yarısının kadınlardan oluşmasına dikkat ediliyor.

Güncel
EŞİT İŞE EŞİTSİZ ÜCRET

TÜİK’in son araştırmasına göre Türkiye’de aynı işi yapan kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkı yüzde 20. Ücret eşitsizliğinin en fazla yaşandığı lise altı eğitimlilerde ise bu rakam %40’a çıkıyor.

Güncel
TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR

Garanti Bankası'nın, Ekonomist dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışmasının başvuruları 30 Eylül’e kadar devam ediyor.

Güncel
KIRMIZI ÇİZGİ CİNSİYETÇİ DİLE HAYIR DİYOR

Vodafone’un geliştirdiği Kırmızı Çizgi, yapay zekâ teknolojisi kullanarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dil kullanımını tespit ediyor.

Güncel
HER BEŞ GENÇ KIZDAN BİRİ KENDİ HAYALLERİNDEN VAZGEÇİYOR

2018 Türkiye Gençliği Araştırması'na göre genç kadınların yüzde 52'si okuyor, sadece yüzde 23'ü iş hayatına giriyor.

Güncel
DÜNYADA OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN ÜÇTE İKİSİ KADIN

UNESCO'nun paylaştığı bilgilere göre son 50 yılda okuryazar sayısında önemli bir artış olmasına rağmen dünyada hala 750 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncel
KADINLAR CNC TEZGAHTA İŞBAŞI YAPIYOR

TİAD, kadınları CNC operatörlüğü konusunda cesaretli olmaya, firmaları CNC operatörü istihdamında kadınlara öncelik tanımaya davet ediyor.

Fırsat Eşitliği Deneyimleri
SHELL'DE KADIN ENERJİSİ PROJESİ

Shell & Turcas ve İŞKUR iş birliği ile 5 yılda 5 bin kadın çalışma hayatına dahil edilecek.

Güncel
OSB'LERDE KREŞLER KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Sanayide kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek için OSB’lerde kreş sayısının artırılmasına çalışılıyor.

Güncel
TEKNOSA'DAN ÖNEMLİ İMZA!

Teknosa, BM Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.

Güncel
TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ ÖDÜLLERİ

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının kazananları belli oldu.

Güncel
YOLUMUZA IŞIK TUTANLAR

Türk Bilişim Sektöründe Kadın Yöneticiler

Güncel
CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE ENERJİ SEKTÖRÜ

Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji sektörünün gündemine giriyor

Güncel
SANAYİ ÜRETİMİNDEKİ CANLANMA KADIN İSTİHDAMINA YANSIDI

Türkiye’de 2017 yılı boyunca sanayide görülen üretim artışı kadın istihdamını artırdı.