Unstereotype Alliance Türkiye Pazarlama İletişimi Oyun Kitabı yayımlandı.
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından reklamlardaki toplumsal cinsiyete dayalı olumsuz kalıp yargıları dönüştürmek amacıyla tarafından oluşturulan Unstereotype Alliance Türkiye’nin liderliğini Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği üstlenmişti. Unstereotype Alliance Türkiye, toplumsal cinsiyete dayalı kalıp fikirlerden kaçınmamız gerektiğine değinen, şirket ve markalara reklamlarda daha gerçek ve ilerici karakterlere nasıl yer verilebilecekleri konusunda rehberlik edecek Pazarlama İletişimi Oyun Kitabı’nı hazırladı.
Kalıp yargılardaki son durumu anlatıyor
Global Unstereotype Alliance üyeleri Unilever ve Diageo tarafından hazırlanan Pazarlama İletişimi Oyun Kitabı, Türkiye üyelerinin katkılarıyla geliştirildi. Kitap, reklam endüstrisinde ve ötesindeki alanlarda toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılardaki son durumu ve gelecekte nasıl önlenebileceğini açıklıyor. Kitapta ayrıca marka ve şirketlerin iletişimlerindeki değişiminden yararlanmanın, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletmede kritik bir taktik olarak nasıl kullanılabileceği anlatılıyor.
Vaka çalışmalarına da yer veriliyor
Reklamverenlere, markalara, reklamcılara, tüm medya ve iletişim dünyası içerisinde yer alanlara kalıp yargıların nasıl önlenebileceğini aktaran kitap, reklamlarda daha gerçek ve ilerici karakterlere nasıl yer verilebileceği konusunda yol gösterici olmayı hedefliyor. Kitap, toplumsal cinsiyete dayalı klişelerden neden kaçınmamız gerektiğine, küresel ve yerel düzeyde iyi uygulamaların nasıl göründüğüne ve sektörün çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında birlikte nasıl ileriye taşınabileceğine dair bir anlayış sunuyor. Kitapta yerel ve global Unstereotype Alliance üyesi markaların toplumsal cinsiyete duyarlı, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleri gözetilerek tasarlanmış, kesişimsel ve kalıplardan arındırılmış tasvirlerin yer aldığı vaka çalışmalarına da yer veriliyor.
Pazarlama İletişimi Oyun Kitabı’na bu adresten ücretsiz erişebilirsiniz.