SOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü’nde okuyan kız öğrencilere, ön lisans eğitimleri süresince edindikleri bilgileri, uygulama sahalarında pekiştirmeleri, alanlarında nitelikli ve uzman bireyler olarak yetişmeleri için üretim sahasında staj imkânı sundu. Öğrenciler, sekiz hafta süresince uzman mentorlar eşliğinde, okulda öğrendikleri bilgileri saha içinde uyguladı ve stajlarını başarılı bir şekilde tamamladı.
Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve en büyük entegre endüstri grubu SOCAR Türkiye, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak için projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda SOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü kız öğrencilerine üretim sahasını açarak sekiz haftalık bir staj programı yürüttü.
Staj süresince, her bir stajyere alanında uzman mentorlar eşlik ederken, stajyerlere okulda öğrendikleri teorik bilgileri saha içinde uygulama fırsatı sunuldu. Stajlarını, İzmir Aliağa’da Petkim ve STAR Rafineri üretim tesislerinde yer alan fabrika ve ünitelerde yapma fırsatı yakalayan kız öğrenciler, aynı zamanda saha çalışanlarının aldığı sınıf içi eğitimlere de katıldılar. Staj programında, sahada çalışan kadın sayısının artırılması, mezun olacak öğrencilerin sahada çalışmaya teşvik edilmesi ve alanında uzman, üretim sahalarında çalışacak kadın adaylar yetiştirilmesi amaçlandı. “Kadın Saha Stajyeri Programı” sonunda stajını başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.
İş hayatında ve enerji sektöründe fırsat eşitliği için birçok çalışma yürüten SOCAR Türkiye, geçtiğimiz günlerde Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız denetim sonrası “İş’te Eşit Kadın Sertifikası’na layık görülmüştü. SOCAR Türkiye ayrıca, “Enerjimiz Çeşitlilik” inisiyatifi kapsamında hayata geçirdiği uygulamalarla sektöre öncülük ediyor. “Enerjimiz Çeşitlilik” inisiyatifiyle benimsenen çeşitlilik ve kapsayıcılık temelli politikalarla ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ile çalışanlarını da sürece dahil ediyor; daha eşit, adil, şeffaf ve katılımcı bir iş ortamı oluşturuyor. Aynı zamanda kadın yöneticiler liderliğinde “Women Energy” programını yürüten SOCAR Türkiye, “Lider Kadınlar Gelişim Programı” ile de kadın liderleri ve kariyerine enerji sektöründe başlamak isteyen genç kadınları destekliyor.