Smart Güneş Teknolojileri, Aliağa Güneş Hücresi ve Güneş Paneli Entegre Üretim Tesisi’nin resmi açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi.
2014 yılından bu yana güneş enerjisi teknolojilerinde faaliyet alanını istikrarlı bir şekilde genişletmeye devam eden Smart Güneş Teknolojileri, yerli güneş hücresi üretimi gerçekleştirdiği Aliağa Güneş Hücresi ve Güneş Paneli Entegre Üretim Tesisi’nin resmi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR katıldı.
Güneş paneli üretiminde yerlilik oranını artırmak üzere hayata geçirdiği yatırımla 2024 yılının Temmuz ayında Aliağa Güneş Hücresi ve Güneş Paneli Entegre Üretim Tesisi’nde güneş hücresi üretimine başlayan Smart Güneş Teknolojileri, yıllık toplam 800 megavat yerli güneş hücresi üretim kapasitesine sahip olan tesis ile güneş paneli üretiminde kullanılan katma değerli bileşenlerin millileştirilmesine stratejik katkı sağlayacak. Bunun yanı sıra, şirkete sunduğu dikey entegrasyon avantajıyla da ABD ve Avrupa gibi uluslararası pazarlarda da rekabet gücünü artıracak.
Açılışta konuşan Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ başta bakanlıklar olmak üzere tüm kamu kurumlarına desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Milli teknoloji hamlesi kapsamında yüksek teknolojili ürün geliştirmenin altını çizen Halil Demirdağ “Ülkemizin kaynak bazlı kurulu güç hedeflerine paralel olarak güneş enerjisi teknolojileri üretimindeki kabiliyetlerimizi artıracak stratejik yatırımlar yapıyoruz. Yüksek teknolojiye odaklandık ve yerli güneş hücresi üretimi yatırımımızla güneş paneli içerisinde yer alan katma değerli bileşenlerdeki yerlilik oranımızı artırdık. Ülke olarak gerek enerji arz güvenliğimizin teminat altına almak, gerekse uluslararası pazarlarda rekabetçi olabilmek adına katma değerli üretim yani “değer mühendisliği” yapma kabiliyeti çok önemli. Biz Smart Güneş Teknolojileri olarak bugüne kadar tüm çalışma ve yatırımlarımızı bu eksende gerçekleştirdik, bundan sonra da odağımızda yüksek teknoloji yatırımları olacak” ifadelerinde bulundu.