SKD Türkiye "Sürdürülebilirlik Eğitimleri" düzenledi

Yayınlanma Tarihi: 28.05.2014

SKD Türkiye “Sürdürülebilirlik Eğitimleri” düzenledi

SKD Türkiye, Nisan ayında düzenlediği eğitimlerle iş dünyasında sürdürülebilir kalkınma bilincinin artmasına destek vermeye devam etti. Sürdürülebilirlik İletişimi, Sürdürülebilirlik Yönetimine Giriş, GRI G4 Temelli Sürdürülebilirlik Raporlaması başlıkları altında verilen eğitimler, 28, 29 ve 30 Nisan’da tamamlandı.

28 Nisan’da düzenlenen Sürdürülebilirlik İletişimi Eğitimi’nde, şirketlerin sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarının şirket içinde benimsenmesi ve şirket dışındaki paydaşlara doğru aktarılmasını sağlamak için nasıl bir iletişim stratejisi izlemesi gerektiği anlatıldı. Futerra Sürdürülebilirlik İletişim Ajansı tarafından verilen eğitim, interaktif bir çalıştay olarak tasarlandı. Eğitimde; etkin iletişimin kuralları, başarılı iletişim uygulamaları, dünya trendleri, stratejik hedefe ulaşmaya yardımcı olacak kampanyaların planlanması ve uygulanması, paydaşlarla iletişimde doğru mesaj, metot ve kanalların seçilmesi, sürdürülebilirliğin kurumsal kültürün parçası haline getirilmesi gibi başlıklar üzerinde duruldu.

 


29 Nisan’daki Sürdürülebilirlik Yönetimine Giriş Eğitimi, sürdürülebilirlikle ilgili performanslarını yönetmek ve sonrasında raporlamak isteyen tüm şirketlere yönelik olarak verildi. Eğitimde temel amaç, sürdürülebilirlik çerçevesindeki tüm kavramlara açıklık getirmek, sürdürülebilir kalkınma ve şirketler için sürdürülebilirlik yönetimi konularını geniş bir perspektifte katılımcılara aktarmak, faaliyet gösterdikleri sektörlerden de en iyi örneklerini inceleyerek kendi şirketleri için bir yol haritası belirlemelerini kolaylaştıracak, çok yönlü bir vizyon kazanmalarını sağlamak oldu.

 


30 Nisan’daki GRI G4 Temelli Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitimi’nde, sürdürülebilirlikle ilgili performanslarını raporlamak isteyen tüm şirketlerin raporlarını, doğru, güncel, anlaşılır, dengeli, karşılaştırılabilir, güvenilir, kaliteli ve sistematik şekilde hazırlayabilmeleri için küresel yöntemler, araçlar ve bilgiler kendilerine sunuldu. GRI’in tamamlanmış en güncel rehberi olan GRI G4’e uygun içerikte tasarlanan eğitim, anlaşılmasında zorluklar yaşanabilen rehberin en etkin şekilde kullanılmasına yönelik pratik bilgiler sundu. Katılımcılar, GRI raporlama rehberi içeriği ve kullanımına yönelik tüm sorularına bu eğitimde yanıt buldular, grup çalışmaları ve egzersizlerle raporlarını sistemli ve kolay şekilde hazırlamanın metodlarını öğrendiler.

Sürdürülebilirlik Yönetimine Giriş ve GRI G4 Temelli Sürdürülebilirlik Raporlaması Eğitimleri, 2010’dan bu yana Global Reporting Initiative (GRI) Kurumsal Paydaşı olarak GRI’a katkıda bulunan, 2013’de LACP tarafından (Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi) Altın Sertifika (2.lik), 2014’de de Platin Sertifika (1.lik) ile ödüllendirilen eğitmen Elif Özkul Gökmen tarafından verildi.