Karbon Piyasaları Semineri Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 23.11.2018

Karbon Piyasaları ve karbon ticareti gezegenin ortalama sıcaklığını 2°C ile sınırlamak için tartışılan yöntemlerden biri olarak, UNFCCC ve Paris Anlaşması’nın da önerileri arasında yer alıyor. 

Karbon Piyasaları Semineri, Zorlu Holding ev sahipliğinde, 22 Kasım 2018’de SKD Türkiye üyesi 26 firmadan, 41 kişinin katılımıyla gerçekleşti.  Etkinliğin detaylı programını incelemek için tıklayınız. 

SKD Türkiye Genel Sekreteri Konca Çalkıvik’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, Shura Enerji Dönüşümü Merkezi, Andoka Danışmanlık, Cabomart ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri birer sunum gerçekleştirdiler.

Karbon Piyasaları Semineri'nde Neler Konuşuldu?

Karbon piyasalarını enine boyuna masaya yatırma amacıyla kurgulanan etkinlik Shura Enerji Dönüşümü Merkezi’nden Yael Toranto’nun İklim Değişikliği Ekseninde Karbon Piyasaları sunumuyla başladı. İklim değişikliğinin karbon piyasaları açısından sonuçlarını ve karbon piyasalarının muhtemel gelişimi üzerinde durulan sunumun ardından Andoka Danışmanlık şirketi kurucusu Hande Sezer, AB Emisyon Ticaret Sistemi’ni tüm detaylarıyla aktardığı sunumununda ayrıca Türkiye’deki sistemden de bahsetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Karbon Piyasasına Hazırlık Ortaklığı (PMR) Projesi hakkında geniş bilgilendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanı Damla Uludağ’ın sunumu iş dünyasının konuya nasıl hazırlanması gerektiğine dair de detaylar içeriyordu.

Etkinliğin son sunumu CARBOMART projesinin sahibi Yalçın Yılmaz tarafından gönüllü karbon piyasaları bağlamında CARBOMART sisteminin sunduğu avantajları özelinde gerçekleşti. 

Etkinlik, SKD Türkiye Yöneticisi Münevver Bayhan'ın kapanış ve teşekkür konuşmasıyla tamamlandı.

 

SKD Türkiye'yi Takip Edin

SKD Türkiye’nin 5 odak alanından biri olan Düşük Karbon Ekonomisine Geçiş ve Verimlilik Konusunda gerçekleştirilen diğer çalışmaları inceleyebilirsiniz. 

SKD Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çalışmaların artırılması amacıyla gerçekleştirdiği etkinlikleri incelemek için SKD Türkiye Etkinlikler sayfasını inceleyebilir, en son etkinliklerden haberdar olmak için sayfanın altındaki alana e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.