Unilever, VitrA ve Arçelik'ten SU Günü Haberleri

Published: 22.03.2013

 

UNILEVER – OMO ve WWF-Türkiye işbirliğiyle “Türkiye’nin ‘su ayak izi’ çıkarılacak”
Türkiye’yi 2009 yılında ‘su ayak izi’ kavramıyla tanıştıran Unilever Türkiye’nin lider markalarından OMO ve uluslararası doğa koruma kuruluşu WWF-Türkiye, bu kez, “Türkiye’nin Su Ayak İzi’ni çıkarmak için el ele verdi.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçen proje kapsamında hazırlanacak raporla; ülkemizin toplam su ayak izinin yanı sıra doğrudan ve dolaylı su kullanımı, sektörlerin su ayak izi ve suyun ekonomi içerisindeki rolü de ortaya konacak.


VitrA – 100 Numara Laboratuvarı projesi

VitrA Dünya Su Günü’nde sürdürülebilirliğin ürün sorumluluğu ayağına değinen bir proje başlattı. Böylece, müşteriye yakınlık, müşteri odaklılık, kullanıcı hakları gibi temalar üzerinden geleceğin banyosu şekillenecek.

ITU, British Council ve Shaffield Universitesi işbirliği ile gercekleştirilen projede banyo alanı üzerinde tüketici davranışları ve tercihleri, istenen ve istenmeyen özellikler, kullanılan günlük malzemeler gibi konularla ilgili, üniversitelerde workshoplar, aynı zamanda da “1oo-lab.com” üzerinden resim ve yorumlarla banyo hikayelerinin toplanacağı dijital ortam oluşturuldu. www.loo-lab.com link e girerek paylaşım yapabilirsiniz.

Arçelik A.Ş.

"Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonuna paralel olarak 'Sürdürülebilir Gelişim' yaklaşımı ile hareket eden, çevreyi ve doğal kaynakları koruyarak sürdürülebilir kılmayı tüm faaliyetlerinde gözeten Arçelik, Dünya Su Günü'nde tüketicilerine su tasarrufu alanında eğitici mesajlarını çocuklarla hazırlanmış olan Çevre Jingle’ı ile vermeye devam ediyor. Jingle’ı dinlemek için lütfen tıklayın http://www.arcelik.com.tr/reklam-melodileri.html