Unilever sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor

Published: 10.01.2013

 Unilever, “Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi”ni ilk imzalayan şirketlerden biri oldu

Dünyadaki enerjinin yüzde 40’ını kullanarak iklim değişikliğini olumsuz yönde etkileyen binalarla ilgili olarak iş dünyasına önemli bir çağrıda bulunan SKD üyeleri arasında bulunan Unilever, büyük bir önem verdiği sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda “Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi”ni imzaladı.


Binalarda enerji kullanımının yüksekliğine dikkat çekmek ve enerji verimliliğini düşürmek amacı ile yayımlanan bildirgeye destek veren Unilever, sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalardaki kararlılığının altını bir kez daha çizmiş oldu.

10 Ocak 2013 günü 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı kapsamında düzenlenen imza törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılım göstererek, SKD üyelerine destek verdi.

İş dünyasına yol gösterecek bir içeriği olan “Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi”, iş dünyasının ticari binalarda enerji verimliliğini sağlamak için ihtiyaç duyacağı standartların dünya çapında enerji verimli binalara talebi artıracağını öngörürken, gösterilecek olan ortak çabanın, dünya çapında enerji kullanımı ve karbon salımında kayda değer bir iyileşme sağlayacağını ortaya koyuyor.

Bildirge 5 taahhüdden oluşuyor

SKD üyelerinin yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin enerji kullanım performansını artırmayı hedefleyen bildirge, katılımcı kurumların yerine getirmeyi taahhüt ettiği beş aksiyonu içeriyor.

Bu aksiyonlar;

o Şirket binalarındaki mevcut durumu tespit etmek ve hedeflenen değişime uygun olarak zamana dayalı enerji ve/veya CO2 azaltım hedefleri belirlemek,

o Şirket binalarında enerji kullanım performansının iyileştirilmesine yönelik bir şirket politikası yayınlamak,

o Şirket binaları için belirlenmiş bu hedefleri gerçekleştirmeye yönelik bir uygulama stratejisi ve denetim programı belirlemek ve hayata geçirmek,

o Şirketin enerji kullanımı, CO2 salınımı ve azaltım hedefleri konusunda yapmış olduğu ilerlemeyi Sürdürülebilirlik ve diğer benzeri raporlarında yıllık olarak yayınlamak,

o Binalarda enerji verimliği çalışmalarını daha yaygın hale getirmek için, tedarikçiler, çalışanlar ve diğer paydaşlarla pazarlama, Ar-Ge, bilgilendirme ve eğitim gibi faaliyetler yapmak;

olarak yer alıyor.
Sürdürülebilirlik çalışmalarına ara vermiyoruz
Unilever olarak şirketin en önemli politikalarından biri olan sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Unilever Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Ebru Şenel Erim, “Bu anlayışımız doğrultusunda, toplum, çevre ve ülke ekonomisi adına değer yaratacak projeleri gerçekleştirmek için çalışan İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği üyeleri arasında bulunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Sürdürülebilirlik bizim için vazgeçilmez bir yol. Dolayısıyla, imzaladığımız bu bildirge ile Unilever olarak daha yaşanabilir bir dünyaya destek olurken, Sürdürülebilir Yaşam Planı hedeflerimizi de daha hızlı gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz.” dedi.





Unilever Hakkında
Markalarıyla, dünyanın 190 ülkesinde her gün 2 milyar insanla bir araya gelen Unilever, 2011 yılındaki 46,5 milyar Euro cirosuyla dev dünya şirketleri arasındadır. Ar-Ge faaliyetlerine her yıl ayırdığı ortalama 1 milyar Euro ile tüketicilerine en iyi ve en kaliteli ürünleri sunmakta; bilimsel çalışmalara öncülük ederek, piyasadaki rekabet ortamını da hareketlendirmektedir. Sosyal sorumluluk çalışmalarına her yıl ayırdığı 90 milyon Euro ile yarına yatırım yapmakta ve var olduğu toplumların sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Unilever, Türkiye’de OMO, Rinso, Yumoş, Domestos, Cif, Sunlight, Elidor, Dove, Signal, Clear, Rexona, Lux, Lifebuoy, Fruttare, Cafe Zero, Axe, Sana, Lipton, Knorr, Calve, Becel, Algida, Ben&Jerry’s, Carte d’Or, Cornetto, Magnum, Max ve UFS markalarıyla hizmet vermektedir.