"Uluslararası İstanbul Hazır Ambalajlı Mamul Kongre ve Sergisi" 5-6 Aralık'ta gerçekleşiyor

Published: 07.10.2013



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘‘Uluslararası İstanbul Hazır Ambalajlı Mamul Kongre ve Sergisi’’ yerli ve yabancı hazır ambalaj sektörünü İstanbul’da buluşturacak. Kongre açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN yapacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası İstanbul Hazır Ambalajlı Mamul Kongre ve Sergisi’ 5-6 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul Pendik’te The Green Park Hotel Pendik Kongre Merkezi’nde yapılacak. Kongre’de kamu ve sektörün önde gelen firmalarının hazır ambalaj konusundaki sunumlarına yer verilirken, firmalar sergi salonunda ürünlerini ve hizmetlerini tanıtma fırsatı bulacak. Kongre çalışmalarına paralel olarak sosyal etkinliklere de yer verilecek.
Gelişen dünya ile birlikte insanların yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları hızlı bir şekilde değişmeye başlamıştır. Artık zamanın çok ama çok kıymetli olduğu bilinciyle toplumlar çok tüketim odaklı bir hayata entegre olmaktadırlar. Doğal olarak da hazır ve paketlenmiş ürünler hızlı bir şekilde hayatımıza girmiş bulunmaktadır. Ülkemizin son yıllardaki sanayi üretim artışları dikkate alındığında ambalaj ve sanayi sektöründeki gelişmelerin sektöre etkisinin yadsınamaz bir gerçek olduğu açıktır. Dolayısıyla plastik sanayi, ambalaj sektörü ve üreticiler ile bir bütün olan hazır ambalaj sektörü, ürün pazarlama stratejileri, perakende teknikleri ve diğer teknolojik gelişmeler ile birlikte değişen tüketici ve pazarlama algısıyla sürekli ilerlemektedir..

Haksız rekabetin ve kazancın önüne geçmek, tüketici haklarının korunması ve üretimde kalite standardının yükseltilmesini sağlamak, piyasada güvenin sağlanması ile sanayinin geliştirilmesi ve sınırlı kaynakların verimli kullanılması için devletin düzenleyici ve denetleyici rolü önem kazanmaktadır. Bu bağlamda kongrenin; sektörde bulunan tüm paydaşların sorunlarının tartışıldığı ve çözümlerin önerildiği, gelişen teknolojiler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulduğu ve kamu- özel sektör işbirliğinin sağlandığı faydalı bir platform olacağı düşünülmektedir.


Kongre’de karar verici kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile hazır ambalajlı mamul imalatçıları/ithalatçıları, ambalaj imalatçıları/ithalatçıları, dolum ve paketleme makine imalatçıları/ithalatçıları gibi diğer paydaşların bir araya geleceği bu kongrede son gelişmeler konusunda bilgi ve görüş alışverişinde bulunma imkânına sahip olunacaktır. Kongre’de “Hazır Ambalajlı Mamullere İlişkin Mevzuat, Hazır Ambalajlı Mamullerin Denetimi, ambalajlar Üzerindeki Yazı ve İşaretler, Hazır Ambalajlı Mamullerin Üretim Teknolojileri, Sektörün Problemleri ve Çözüm Önerileri, Sektör Verileri, Hazır Ambalajlı Mamullerin İthalat ve İhracatı, Ambalajda Yenilikçilik, Sürdürülebilir Ambalaj ve Çevre, Ambalajda Hijyen ve İyi Üretim Uygulamaları, Ambalajda Geri Dönüşüm” konuları yerli ve yabancı birçok paydaşın katılımıyla tartışılacaktır.

Kongre katılımcıları bu tartışmalara paralel olarak düzenlenecek olan sergi salonunda çok sayıda firmanın ürünlerini görme ve hizmetleri hakkında bilgi alma imkânı bulacaktır.

KONGREDEN SAĞLANACAK KAZANIMLAR

  • Karar verici kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile hazır ambalajlı mamul imalatçıları/ithalatçıları, ambalaj imalatçıları/ithalatçıları, dolum ve paketleme makine imalatçıları /ithalatçıları gibi diğer paydaşların sektördeki son gelişmeler konusunda bilgi ve görüş alışverişinde bulunma imkânına sahip olunması,
  • 80 milyon nüfuslu Türkiye’de yatırım imkânın bulunması,
  • Firmaların fuar alanında ürünlerini tanıtma fırsatının bulunması,
  • Hazır ambalaj sektörü ile ilgili dünyadaki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması,
  • Üretim teknolojileri ve gelişen teknolojileri konularında bilgi sahibi olunması,
  • İyi üretim uygulamaları hakkında bilgi sahibi olunması,
  • Sektörün problemleri ve çözümleri ile ilgili bilgi sahibi olunması,
  • Hazır ambalajlı mamuller ile ilgili ulusal/uluslararası mevzuat hakkında bilgi sahibi olunması,
  • Ülke uygulamalarında düzenleyici ve denetleyici kamu kurum ve kuruluşları ile sektörün paydaşlarının, ülkenin gerçeklerini ve ihtiyaçlarını doğru tespit ederek, gerekli düzenlemelerin yapılması ve uygulanması konusunda bilgi sahibi olunması,
  • Türkiye üzerinden Orta Asya, Orta Doğu, Afrika gibi farklı coğrafyalardaki ülkelere açılma imkânına sahip olunması,
  • Sektörün geleceği ile ilgili öngörülerde bulunulması,
  • Hazır ambalajlı mamullerde rekabetin artması ve bu sayede verilen hizmet kalitesinin artması hususunda bilgi sahibi olunması.