Türkiye Materials Marketplace (TMM) Sektörel Uzmanlarını Arıyor!

Published: 20.05.2019

2016 yılından beri Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) fon desteğiyle yürütülen, endüstriler arası malzeme (atık, yan ürün, ikincil hammadde vb.) alışverişine imkan sağlayan bir platform olan Türkiye Materials Marketplace (TMM) projesi kapsamında sektörel uzmanlar aranmaktadır.

TMM ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu proje kapsamında malzemelerin (atık, yan ürün, ikincil hammadde vb.) farklı sektörlerde değerlendirilmesini desteklemek amacıyla bir teknik destek hibe programı geliştirilmiştir. “The Circular Vouchers” isimli program için farklı sektörlerdeki döngüsel ekonomi fırsatlarını tespit edebilecek, ilgili firmalar ile birlikte projelendirecek ve seçildiği takdirde bu projeleri yürütecek uzmanlar aranmaktadır. Sektörel önceliklere göre belirlenecek uzmanlar 18 Haziran Salı günü İstanbul’da 14.00- 17.00 arası gerçekleştirilecek buluşmada süreç hakkında bilgilendirileceklerdir. Toplantıya katılmak isteyen uzmanların 12 Haziran Çarşamba, 2019 tarihine kadar başvuru yapması beklenmektedir.

 

The Circular Vouchers Nedir?

The Circular Vouchers, firmaların atık ve yan ürün değişimi için ihtiyaç duydukları teknik danışmanlık, Ar-Ge, pazar araştırması ve fizibilite konularındaki çalışmalarına destek vermek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) geliştirilen bir hibe programıdır. Hibeye başvurabilmenin tek ön koşulu TMM üyesi olmaktır. Her bir destek için üst limit 25.000€ olarak belirlenmiştir. 

Her bir proje sektörel bir uzmanın yönetiminde ilerlemektedir. Proje kapsamında sağlanan mak. 25.000€’luk bütçe, teknik çalışmalar yürütmek üzere sektörel uzmanın sorumluluğuna verilmektedir. Programla ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Sektörel Uzmanlardan Beklentiler

  • En az 10 yıllık sektör tecrübesi
  • İlgili sektörde yürütülmüş Ar-Ge, teknik çalışma ve/veya yayınlanmış makale
  • İlgili sektörde faaliyet gösteren firmalara kolay erişim

 

The Circular Vouchers kapsamında proje yazmak isteyen uzmanların kendi sektörlerinde yaptıkları çalışmaları, varsa referansları ve kısa özgeçmişlerini içeren bir e-postayı en geç 12 Haziran 2019 tarihine kadar Münevver Bayhan'a munevverb@skdturkiye.org adresinden ulaşmaları rica olunur.