LAFARGE Sürdürülebilir Kalkınma Raporu İle Dünya Değerlemesinde İlk 50 İçinde Yer Aldı.

Published: 10.10.2006

 Sürdürülebilir Kalkınma raporlaması yapan kurumların her yıl yaptıkları bu çalışmaları değerlemeye alan SustainAbility’e göre, Lafarge bu yıl gerçekleştirdiği çalışması ile dünya sıralamasında ilk 50 içinde yer alan, ilk Fransız şirketi oldu.

SustainAbility tarafından gerçekleştirilen değerlendirme ve sıralama, Sürdürülebilir Kalkınma raporları hazırlayan kurumlar için ‘Altın Standart’ olarak kabul edilmektedir. Değerlendirme kriterleri UNEP – Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü ve Standart and Poor’s tarafından yapılan değerlendirme standartlarından oluşturulan özel bir methoda dayanmaktadır.

Lafarge 2001 yılında Sürdürülebilir Kalkınma Raporu yayınlamaya başlamıştır. Grubun gelişen sürdürülebilir kalkınma çalışmaları ve şirket performansına getirdiği olumlu etki ile pararalel olarak gelişen raporlama çalışması 6.yılında da devam etmektedir. Lafarge 2003 yılında sürdürülebilir kalkınma alanında yaptığı çalışmaları ve raporlamalarını değerlendirmek üzere bağımsız paydaşların yer aldığı bir panel düzenlemeye başlamıştır. Bu panellerde Lafarge gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında kritikleri ve gelişimleri bağımsız kişilerin yorum ve değerlemelerinden yararlanarak dinlemekte ve ileri dönemde aynı alandaki çalışmalarına yansıtmaktadır.
Kaynak : LAFARGE Türkiye