Deloitte Eğitim Vakfı Bilimsel İnceleme Yarışması başlıyor

Published: 21.10.2010

Deloitte Eğitim Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bilimsel İnceleme Yarışması'nın teması "Türkiye'de Sürdürülebilir Kalkınma ve İş Dünyası" olarak belirlendi. Eczacıbaşı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın başkanlığında oluşturulan seçici kurulda, ayrıca Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, Deloitte Eğitim Vakfı (DEVAK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Süel, Koç Üniversitesi Rektörü Ümran İnan, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul yer alıyor. Birinciye 10.000, ikinciye ise 5.000 TL ödül verilecek olan yarışmaya en son başvuru tarihi 4 Şubat 2011.

21 Ekim 2010; İstanbul - Deloitte Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Bilimsel İnceleme Yarışması"nın üçüncüsüne 21 Ekim 2010 Perşembe günü Çırağan Otel'de düzenlenen bir toplantı ile start verildi. Üniversite öğrencilerinin ekonomik ve sosyal konularda araştırma yapmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki teması "Türkiye'de Sürdürülebilir Kalkınma ve İş Dünyası" olarak belirlendi.

Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerden önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımına açık olan Bilimsel İnceleme Birinci olan yarışmacıya 10.000 TL, ikinciye ise 5.000 TL para ödülü verileceği yarışmaya başvurular 4 Şubat 2011 tarihinde sona erecek.

Açılış konuşmasını DEVAK Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yaveroğlu'nun yaptığı basın toplantısında ayrıca, Bilimsel İnceleme Yarışması Seçici Kurul Başkanı ve Eczacıbaşı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Kurul Üyeleri Koç Üniversitesi Rektörü Ümran İnan, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ve DEVAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Süel'in katıldığı bir panel yapıldı.

Konuşmasında etkinliğin Deloitte Türkiye için son derece anlamlı bir döneme denk geldiğini ifade eden DEVAK Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yaveroğlu sözlerine şöyle devam etti:“Bu yıl Deloitte Türkiye'nin faaliyete geçmesinin 25. yılı. Aynı zamanda dünyada ve Türkiye’de Deloitte'un profesyonel hizmet firmaları arasında birinciliğini kutluyoruz. Deloitte Türkiye, tüm, yeni ve eski çalışanlarıyla birlikte iş dünyamızda bugün yaklaşık 2,500 kişilik bir topluluk oluşturuyor. Bu anlamda Deloitte Türkiye iş yönetiminin ülkemizdeki en önemli okullarından biri olmuştur."

Deloitte Eğitim Vakfı'nın, kurum misyonunun bir ifadesi ve devamı olduğunu belirten Yaveroğlu şöyle devam etti:"Sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak geleceğimizi emanet edebileceğimiz gençlerimizi yetiştirmek suretiyle ülkemize değer katmak ve bu sayede Türkiye’yi daha ileriye taşımak bizim için çok önemli. Deloitte Eğitim Vakfı olarak hedefimiz geleceğin profesyonellerini desteklerken, Türk iş dünyasına yaratıcı, araştırmacı, yenilikçi ve global vizyona sahip lider insan kaynağı yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu yılki sürdürülebilir kalkınma ve iş dünyasını konu alan yazılardaki yaklaşım ve fikirlerin konunun doğru anlaşılmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz."

"Sürdürülebilir Kalkınma" başlığıyla gerçekleşen panelde konuşma yapan Bilimsel İnceleme Yarışması Seçici Kurul Başkanı ve Eczacıbaşı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı şöyle konuştu:

"Bugün burada, Deloitte Eğitim Vakfı’nın son derecede önemli bir girişimi nedeniyle sizlerle bir arada bulunmaktan, büyük kıvanç duyuyorum. Türk iş dünyasının DEVAK’a teşekkür borçlu olduğunu düşünüyorum. Dünyanın ve ülkemizin olduğu kadar kuruluşlarımızın da varlıklarını koruyup geliştirebilmelerinde, sürdürülebilir kalkınma uygulamalarının ne kadar büyük önem taşıdığı, her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. DEVAK’ın, içinde yer almaktan onur duyduğum “Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma ve İş Dünyası” konulu Bilimsel İnceleme Yarışması ise, geleceğimizi ilgilendiren bu konuyu gençlerle, genç araştırmacılarla buluşturmayı amaçladığı için, bence yaşamsal bir hedefe yöneliyor. Çünkü böylece, geleceğimizi güvence altına almaya yönelik bir girişim, geleceğimizi simgeleyen gençliğin dinamizmine emanet ediliyor. Gerçekten de, sürdürülebilir kalkınma tüm dünyada, sadece sosyal sorumluluk değil, iş dünyası için artık göz ardı edilemez bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, iş dünyasının temsilcileri olarak hepimiz sürdürülebilir kalkınma konusunda somut ve ölçülebilir adımlar atmalıyız."

Geçtiğimiz yıl "şeffaflık" tartışılmıştı

Geçen yıl düzenlenen Bilimsel İnceleme Yarışması'nın konusu "İş Dünyasında Şeffaflık" idi. 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Şerafettin Özsoy, “İş Dünyasında Şeffaflık ve Finansal Krizler” başlıklı çalışmasıyla birinci olmuştu.

Yarışmada ikincilik ödülünü ise “Subprime mortgage krizinde şeffaflık sorunu ve düzeltilmesine yönelik öneriler” başlıklı çalışmasıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi Merve Şahin almıştı.


Deloitte Eğitim Vakfı (DEVAK) hakkında

DEVAK - Deloitte Eğitim Vakfı, Türk iş dünyasına yaratıcı, araştırmacı, yenilikçi, global vizyona sahip ve lider insan kaynağı yetiştirilmesine destek vermek amacıyla; yetenekli öğrencilere burs vermek ve eğitim kurumları kurmak hedefiyle hayata geçmiştir. Bu faaliyetler, DEVAK’ın Türkiye’ye ve Türk iş dünyasına değer katacak insanlar yetiştirmek vizyonuyla tanımlanmaktadır.


Deloitte hakkında

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Deloitte, 140’tan fazla ülkede, yaklaşık 170 bin personeli ile faaliyet gösteriyor. Deloitte’un dünya çapında cirosu 26,6 milyar dolardır.

İleri teknoloji kullanan, değişik alanlardaki bilgi ve becerilerini bir araya getiren Deloitte, dünya çapındaki tüm müşterilerine aynı yüksek kaliteli hizmeti sunmayı ilke edinmiştir. Dünyanın en büyük şirketlerinin yarıdan fazlasına ve büyük ulusal teşebbüslere, kamu kurumlarına, ulusal devlere ve küresel çapta hızla büyüyen şirketlere hizmet veren Deloitte, birçok gelişmekte olan pazarda da liderliğini sürdürmektedir.

Türkiye’de çalışmalarına 1986 yılında başlayan Deloitte faaliyetlerini İstanbul, Ankara ve İzmir’de 1.000’e yakın çalışanıyla sürdürüyor. Deloitte Türkiye’de denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman ve kurumsal risk alanlarında hizmet vermektedir.