Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu

Published: 24.03.2010

Coca-Cola İçecek, “En Başarılı Şişeleyici İşletme” Seçildi
Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu tarafindan 2010 yılında ilk kez verilen çevre ödülleri sahiplerini buldu. Coca-Cola İçecek, Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubuna bağlı, değerlendirmeye alınan 34 ülkedeki 122 fabrika arasinda “En Başarili Şişeleyici İşletme” ödülünü kazandi. Değerlendirme Uluslararasi jüri tarafından atık su yönetimi, sürdürülebilir ambalajlama ve etkin enerji kullanimi kriterlerine göre gerçekleştirildi.

“En Başarili Şişeleyici İşletme” seçilerek büyük ödülü kazanan Coca-Cola İçecek, ayni zamanda, en az yarisi toplum yararina bir projede kullanilmak üzere 100 bin dolar nakit para ödülünün de sahibi oldu.

Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu, 23 Mart 2010, Sali akşami Four Seasons Otel’de, gruba bağli 34 ülkedeki 122 fabrikayi atik su yönetimi, sürdürülebilir ambalajlama ve etkin enerji kullanimi kriterlerine göre değerlendirerek “Çevre Ödülleri”ni verdi. Törende, “Ülke Bazinda En İyi Şişeleme Operasyonu”, “En Başarili Fabrika” ve “En Çok Gelişme Gösteren Fabrika” kategorilerinde, uluslararasi juri tarafindan belirlenen en başarili uygulamalar ödüllendirildi.

Uluslarasi Jüri Coca-Cola İçecek’i “En Başarili Şişeleyici” Seçti

Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Çevre Ödülleri için, aralarinda Birleşmiş Milletler Kalkinma Programi UNDP, Dünya Doğal Hayati Koruma Vakfi WWF, Dünya Çevre ve Teknoloji Vakfi GETF ve Stockholm Uluslararasi Su Enstitüsü SIWI gibi uluslararasi kuruluşlarin yanisira, üst düzey Coca-Cola yöneticilerinden oluşan uluslararasi bir jüri oluşturuldu. Jüri şişeleyici kuruluşlari değerlendirirken, su kullanimi, enerji verimliliği ve atik yönetimi gibi konularin yanisira, toplumsal yaşama olumlu katki yapacak programlari da dikkate alarak ödül kazananlari belirledi.

Coca-Cola İçecek, Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grup Başkanliği tarafindan Çevre Ödülleri kapsaminda büyük ödülü oluşturan “En İyi Şişeleyici İşletme” kategorisinde finale kalan Bahrain, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, İsrail, Rusya, Ürdün’deki işletmeler arasindasindan siyrilarak büyük ödülün sahibi oldu. Coca-Cola İçecek, ayni zamanda, en az yarisi toplum yararina bir projede kullanilmak üzere 100 bin dolar nakit para ödülünü de kazandi.

Coca-Cola İcecek üst yönetcisi Michael O’Neill, törende yaptiği konuşmada, Coca-Cola İçecek Türkiye organizasyonunun, 8 fabrikasi ve 3,000’e yakin çalişaniyla, işlerini iyi yapmak için gece gündüz çaliştiklarini, bunu yaparken de çevre ve topluma karşi sorumluluklarini her şeyin önünde tuttuklarini vurguladi.

Ahmet Bozer: “Coca-Cola Türkiye Sürdürülebilirlik Raporuna Göre İlk Sirada”

Coca-Cola sisteminin üst duzey yöneticilerinin yanisira uluslararasi sivil toplum kuruluşlarinin temsilcilerinin de katildiği törende bir konuşma yapan Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkani Ahmet Bozer; Coca-Cola’nin çevreyi korumak amaciyla yaptiği çalişmalarin sadece iyi bir vatandaşlik gereği değil, ayni zamanda işini büyüterek sürdürülebilir kilma stratejisinin de bir parçasi olduğunu söyledi. Şirketlerden karliliklari sürdürebilmek istiyorlarsa topluma arti değer katmalarinin da beklendiğini vurguladi. Bozer, bu bağlamda Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu’nun 2004-2009 yillari arasinda meşrubat üretimi için kullandiği su miktarini birim başina %19, enerji miktarini %16 düzeyinde azalttiğini söyledi.

Coca-Cola Türkiye ise, şirketin 2009 yilinda yayinladiği Sürdürülebilirlik Raporu’na gore, hem su tüketimi hem de enerji verimliliğinde, tüm dünyadaki Coca-Cola iş birimleri arasinda ilk sirada yer aliyor.

En Çevreci Coca-Cola Fabrikasi İzmir’de

Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Çevre Ödülleri kapsaminda 122 fabrikada yapilan değerlendirmeler sonunda, Coca-Cola İçecek İzmir Fabrikasi “En Başarili Fabrika” ödülüne layik görülürken, Rusya’daki Krasnoyarsk fabrikasi da “En çok İlerleme Gösteren Fabrika” sevildi. İzmir ve Krasnoyarsk Fabrikalari, sirasiyla 80,000 ve 70,000 dolar nakit para ödülü kazandilar.

Coca-Cola İçecek İzmir Fabrikasinin ödülünü, Fabrika Müdürü Mutlu Babacan, Coca-Cola İçecek Türkiye Başkani Burak Başarir ve CEO Michael O’Neill aldi.