AB Çevre Ödülleri'nde SKD Üyelerine 3 kategoride 3 ödül

Published: 25.06.2015

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye 2015 Programı birincileri ve finalistleri, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) ve TOBB işbirliğinde gerçekleştirilen törende ödüllerini aldılar.
SKD Üyesi Eczacıbaşı Holding şirketlerinden Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Yönetim Kategorisinde birincilik ödülü alırken, Koç Holding şirketlerinden Arçelik Ürün/Hizmet Kategorisinde, Tüpraş Süreç Kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldular.
 
 
Avrupa Birliği Çevre Ödülleri 2015 yılı Türkiye birincileri, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) ve TOBB işbirliğinde gerçekleştirilen törende ödüllerini aldılar. Törene, AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecesi Mehmet Emin Birpınar, REC Türkiye ve AB Çevre Ödülleri Ulusal Program Direktörü Rifat Ünal Sayman, TOBB Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve farklı sektörlerden yüze yakın davetli katıldı. AB üyesi ülkelerde 1987’den bu yana verilmekte olan AB Çevre Ödülleri, 2006 yılından beri Türkiye’de de düzenleniyor. REC Türkiye’nin ulusal sekretarya görevini yürüttüğü programın ödül töreni 22 Haziran 2015 Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi. Birinci ve finalist şirketler ödüllerini Sayın Soysal, Sayın Birpınar ve Sayın Yavuz’un elinden aldılar.

 
2015 programının Yönetim Kategorisi birincisi; hem Türkiye hem de AB programında birinci olarak büyük bir başarı elde eden ve ülkemizi gururlandıran Eczacıbaşı Yapı Gereçleri olurken, Ürün/Hizmet Kategorisi birincisi Arçelik Kompresör İşletmesi, Süreç Kategorisi birincisi ise Tüpraş oldu. AB Çevre Ödülleri 2016 Programı yeni dönem başvuruları Eylül 2015’te alınmaya başlayacak.