2. Uluslararası İş Makinaları Kongresi'nde Sürdürülebilirlik Paneli

Published: 24.10.2016

İş makinaları sektörünün temsilcisi olarak 2002’den bu yana faaliyet gösteren İMDER (Türkiye İnşaat Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) 2. Uluslararası İş Makinaları Kongresi’ni gerçekleştirdi. 20-21 Ekim tarihlerinde, “Sürdürülebilir Ol, Geleceği İnşa Et” temasıyla düzenlenen etkinlikte SKD olarak “Sürdürülebilirlik: Rekabette Üstünlüğün Anahtarı” panelinin moderatörlüğünü üstlendik.
 


 


Yönetim Kurulu Başkanımız Canan Ercan Çelik, yaptığı giriş konuşmasında iş dünyası için sürdürülebilirliğin ne anlama geldiğini, sürdürülebilirliği iş süreçlerine entegre etmenin önemini, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin iş dünyası için nasıl bir çerçeve çizdiğini, SKD çatısı altında yer almanın ne gibi faydalar sağlayacağını anlattı.

Üyelerimizden Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), Garanti Bankası ve Shell’in de dahil olduğu 5 panelist, şirketlerinin sürdürülebilirlik stratejilerini ve iyi uygulamalarını paylaştılar. ÇBİ, sürdürülebilirlik stratejilerinde iş sağlığı ve güvenliği boyutunu ele alırken Garanti Bankası büyük yatırım projelerinin finansmanı için belirledikleri çevre ve toplum kriterlerini anlattı. Shell ise sürdürülebilir yakıt konusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.