ISO 50001 Enerji Yönetim Semineri gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 10.08.2016

SKD Türkiye tarafından enerji verimliliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen ISO 50001 Enerji Yönetim Semineri bugün Kolektif House Levent’te gerçekleştirildi.

Seminerde; SKD Türkiye Enerji Çalışma Grubu Başkan Vekili ve UNIDO Enerji Yönetim Sistemi Yerel Danışmanı Cihan Karamık “Enerji Verimliliği ve Yönetiminin Önemi” ve UNIDO Enerji Yönetim Sistemi Yerel Danışmanı Mahmut Dede “Enerji Yönetim Sistemi Uygulama Örneği” konulu sunumlarını yaptılar.

                         

Enerji talebinin şehirleşme, dijitalleşme ve endüstriyelleşme megatrendleri çerçevesinde ele alınarak 40 yıllık bir projeksiyon çizildiği ilk sunumda, enerji ve karbon yönetimini önemli kılan 3 temel itici güç anlatıldı: Finansal nedenler, yasal yükümlülüklere uyum ve kurumsal imaj/kurum içi yapısal sonuçlar. Sunumda; Deloitte tarafından yapılan bir araştırmaya göre; herhangi bir yeni ekipman yatırımı yapılmadan, sadece doğru bir enerji yönetim sistemiyle 3 kat daha fazla tasarruf sağlandığı ifade edildi. Enerji yönetim sistemi için nasıl bir konsept uygulanması gerektiğini kapsamlı bir şekilde ele alan ikinci sunumda, enerji yönetim sistemlerinin olmazsa olmazları olarak ise şunlar vurgulandı:

- Üst yönetimin desteği
- En az bir sorumlu kişinin tayin edilmesi
- Her düzeyde, sürekli iletişimin sağlanması
- Detaylı bir enerji politikasına sahip olunması
- Enerji planlaması, uygulanması, takibi ve ölçümlerin yapılması
- Sürekli iyileştirme sürecinin işletilmesi

Sunumların ardından katılımcılar konuşmacılara sorularını yönelttiler. Gelen soruların özellikle uygulamaya yönelik olması, konuyla ilgili iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasının önemini ortaya koydu. 
 

                  

Seminer sunumlarına ulaşmak için tıklayınız.