Türkiye Materials Marketplace'in 2'nci yılı için yol haritası belirlendi

Published: 16.08.2017

Türkiye Materials Marketplace (TMM) projesi 2'nci yılına girerken projeye katılmış veya katılacak olan şirketlere yönelik bir bilgilendirme ve fikir alışverişi toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı; EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) fon desteği ve US BCSD (ABD İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği) proje ortaklığıyla 1 yıldır yürütülen TMM projesinde gelinen son durumun paylaşılması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucu yaşanan gelişmelerin aktarılması, projenin bundan sonraki aşamalarıyla ilgili bilgi verilmesi ve katılımcıların değerlendirmelerinin alınması amacıyla düzenlendi.

Toplantıya; 25 farklı şirketin Çevre, Kalite, Satınalma gibi departmanlarından teknik uzmanlıkta olan yaklaşık 35 kişi katıldı.

Projenin kısa bir tanıtımıyla başlayan toplantı; projeyi geliştiren ve yürüten SKD Döngüsel Ekonomi Çalışma Grubu’nun Başkanı ve Eczacıbaşı Holding  İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ata Selçuk’un sunumuyla devam etti. Döngüsel ekonomiyi her yönüyle ele alarak bunun sürdürülebilirlik açısından hayati önemini anlatan Selçuk, TMM projesinin döngüsel ekonomi için oldukça etkili bir adım olduğunu vurguladı.

Ardından Proje Danışmanı Ferda Ulutaş İşevi, ilgili mevzuata yönelik çalışmalar ve kamu ile ilişkiler konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Projenin bundan sonraki yönetimi ve SKD’nin artan rolü hakkında yapılan bilgilendirmeden sonra toplantının son kısmında ise projenin 2’nci yılı için yol haritası ele alındı. Geri bildirim, soru ve önerilerin ardından toplantı sona erdi.

SKD olarak 2’nci yılına başlamanın ve aynı zamanda proje yönetiminin tüm sorumluluğunu US BCSD’den devralmanın heyecanını yaşadığımız bu projenin Türk iş dünyası açısından döngüsel ekonomiye doğru atılacak çok önemli bir adım olduğuna inanıyor ve başta üyelerimiz olmak üzere tüm şirketleri bu projeye katılmaya davet ediyoruz.

Projeyle ilgili detaylı bilgi için: https://donguselekonomiplatformu.com/